Nieuwe coronamaatregelen vanaf 28 november

Nieuws

Nieuwe coronamaatregelen vanaf 28 november

debanakker.jpg

Het laatste nieuws (28 nov 2021)

Vrijdag 26 november hebben de minister president en de minister nieuwe maatregelen aangekondigd die ertoe moeten leiden dat het aantal besmettingen heel snel afneemt. De belangrijkste maatregel is de sluiting in heel veel sectoren tussen 17 en 5 uur vanaf zondag 28 november.

Ook wij dragen ons steentje bij aan het omlaag brengen van de besmettingscijfers en sluiten vanaf zondag 28 november om 17 uur de deuren van onze accommodatie.

Hiermee vervalt alles wat na 17:00 uur gepland staat.

Dat is noodzakelijk, maar we vinden het niet leuk. Net nu we veel van onze vaste bezoekers weer in onze accommodatie terugzien, moeten we onze activiteiten na 17 uur stopzetten.

Dat betekent ook dat je in onze accommodatie overdag wel welkom bent
tussen 5.00 en 17.00 uur (afhankelijk van de openingstijden), met een coronatoegangsbewijs, een mondkapje (behalve tijdens het sporten of wanneer je zit) en wanneer je 1,5 meter afstand van elkaar houdt (behalve tijdens het sporten of een activiteit).

Voor zwemles jeugd:

  • Iedereen die voor 17.00 uur zwemles heeft blijft op hetzelfde tijdstip zwemmen.
  • Iedereen die na 17.00 uur op zwemles zit wordt gebeld over het aangepaste tijdstip.

Op deze manier kunnen alle jeugd zwemlessen door blijven gaan.

Voor vragen kun je ons op werkdagen telefonisch bereiken tussen 8:30 en 17:00 uur.

Bij Sportfondsen vinden wij de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers belangrijk. Zwemmen en sport in het algemeen maakt onderdeel uit van een gezonde levensstijl. In een veilige omgeving, daarom volgen wij de richtlijnen van de overheid om het aantal coronabesmettingen te beperken. Wanneer de huidige richtlijnen veranderen, dan zullen wij die volgen en hierover via onze website en social media informeren.

Wij, alle bij Sportfondsen aangesloten zwembaden, volgen het officiële protocol Verantwoord Zwemmen (versie 8.1) dat is opgesteld door de Wizz (Vereniging van Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen) namens de gezamenlijke partijen in de zwembadbranche en in overleg met het ministerie van VWS. Andere initiatieven of onofficiële protocollen, zoals die van de NSWZ, volgen wij NIET.

De belangrijkste maatregel is het coronatoegangsbewijs dat nodig is voor een bezoek aan de accommodatie.

Wat merk je daarvan in onze accommodatie?
Vanaf zaterdag a.s. zal het controleren van de QR-code met een geldig identiteitsbewijs voor iedere bezoeker bij de centrale entree, receptie en eventuele andere ingangen moeten plaatsvinden zoals dat eerst alleen bij de horeca nodig was. De 1,5 meter regel is veiliger, maar niet verplicht, dus blijf elkaar de ruimte gunnen.

Wat is de coronapas?

De coronapas geldt als een bewijs dat mensen gevaccineerd zijn, onlangs negatief getest of hersteld van covid-19. Mensen zonder bewijs kunnen zich gratis laten testen voor een QR-code waarmee ze toegang kunnen krijgen tot onze accommodaties. .

De basisregels blijven gelden:

  • Bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al geprikt bent.
  • Ben je positief getest? En heb je dus corona? Blijf dan thuis. En blijf uit de buurt van anderen. Ook als ze al geprikt zijn.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen. Dat is veiliger.
  • Geef andere mensen geen hand.
  • Was vaak en goed je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Zorg voor frisse lucht.

Wij hopen hiermee met elkaar ook bij te dragen aan het omlaag krijgen van de besmettingscijfers. Blijf gezond!

Veel gestelde vragen:

Waarom moet ik een coronatoegangsbewijs laten zien?
De overheid verplicht het tonen van een coronatoegangsbewijs voor binnensportlocaties, inclusief sportkantines (met uitzondering van afhaal), kleedkamers en andere faciliteiten, voor iedereen vanaf 18 jaar.

Waarom moet ik bij jullie wel een coronatoegangsbewijs laten zien en bij een andere sportaccommodatie niet?
Wij volgen de richtlijnen van de overheid. Over een andere sportaccommodatie kunnen wij geen uitspraken doen.

Zijn jullie wel of niet een publieke ruimte?
Voor het coronatoegangsbewijs in binnensportlocaties is het niet van belang of het om een publieke (of openbaar toegankelijke) ruimte gaat. De overheid stelt een coronatoegangsbewijs verplicht voor binnensportaccommodaties, inclusief sportkantines (met uitzondering van afhaal), kleedkamers en andere faciliteiten, voor iedereen vanaf 18 jaar.

Waar moet ik mijn kind omkleden als ik geen coronatoegangsbewijs heb?
Ouders die geen coronatoegangsbewijs hebben, kunnen familie of een bekende (met coronatoegangsbewijs) vragen om hun kind te begeleiden. Is dat niet mogelijk, dan kunnen we voor jouw kind de zwemlessen opschorten.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.