Binnen

Zwem-ABC

Spelenderwijs leren zwemmen

Met het Zwem-ABC leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en zwemveiligheid. Sportfondsen geeft de officiële Zwem-ABC-diploma’s uit van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Heeft je kind het Zwem-ABC? Dan voldoet het volgens de Raad aan de landelijke norm ‘zwemveilig’. Je kind kan zich dan goed redden in onverwachte situaties in zwembaden en open water.

Zwemplezier en zelfvertrouwen
Wij geloven dat goed leren zwemmen begint bij zwemplezier. Door spelenderwijs te leren, vergroten kinderen hun zelfvertrouwen in het water. Kinderen kunnen starten met het Zwem-ABC als ze 4,5 jaar oud zijn. Van drijven in het ondiepe bad tot uit het water klimmen na een onverwachte val. In het ABC-traject leert je kind in iedere fase essentiële vaardigheden.


Focus op zwemveilig worden
Hoewel er aandacht wordt besteed aan de technische beheersing van verschillende slagen (schoolslag, enkelvoudige rugslag, borstcrawl, rugcrawl) ligt de nadruk niet op het ‘mooi’ of ‘perfect’ uitvoeren van deze slagen. Het allerbelangrijkste is dat je kind zich goed kan redden in onverwachte situaties in zwembaden en open water. Dat is het doel van het behalen van het Zwem-ABC. Met het ABC voldoet je kind aan de landelijke norm ‘zwemveilig’. Dé basis voor een leven lang zwemplezier in ons waterrijke land!

Online Leerlingvolgsysteem

Volg eenvoudig en altijd de vorderingen van jouw kind!
Om als ouder meer inzicht en meer te betrokkenheid voor de zwemlessen te krijgen kunt u alle vorderingen volgen via het digitale leerlingvolgsysteem. Door middel van een coderingssysteem worden de vorderingen door de  zweminstructeur/trice op een tablet ingevoerd en zijn deze voor de ouders van het kind digitaal inzichtelijk. Je kunt via deze website inloggen.

Smileys
Om het ook voor kinderen leuk en overzichtelijk te maken werkt het systeem met drie soorten "smileys". Elke smiley heeft zijn eigen betekenis; het zal kinderen zeker motiveren en stimuleren om allemaal "blije" smileys te halen! Kortom een uniek systeem voor ouders en kinderen!

Wat heb je nodig?

  • Zwemkleding
  • Handdoek
  • Polsbandje
  • Toegangspasje
  • Jip zwemtas

Tarieven

Inschrijfkosten zwem ABC inclusief barcodepas (eenmalig)
30,80
4 weken abonnement
54,50
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.